WoodsDoc #2 op 16 april


Op zaterdag 16 april maken we plaats voor een heel bijzondere en zeer relevante film in deze nieuwe community cinema. Evaporating Borders is een essayfilm in vijf delen, van de getalenteerde Iva Radivojevic.

De film toont een poëtische reeks verhalen, begeleid door de persoonlijke reflecties van de filmmaakster. Ze ontmoet enkele mensen tijdens haar zoektocht, en dissecteert het relaas van asielzoekers in Cyprus: een PLO-activist uit Irak hoort binnen het kwartier dat hij geen asiel krijgt; neo-nazi fundamentalisten schuimen de straten af op zoek naar moslimmigranten; activisten en academici organiseren een antifascistische betoging en komen oog in oog te staan met de neo-nazis, er verdrinken 195 asielzoekers in de Middelandse Zee. Iva Radivojevic komt uit het voormalige Joegoslavië en is zelf een migrant in Cyprus. In haar veelgeprezen film onderzoekt ze de effecten van grootschalige migratie en kijkt daarbij vooral naar de ontwikkeling van de nationale identiteit van Cyprus; een van de gemakkelijkste toegangspoorten van Fort Europa. De film verweeft op een poëtische manier grote thema’s als migratie, tolerantie en identiteit.

Nodig je vrienden ook uit via het Facebook-event! Met dank aan Ivaasks Films (“Iva Asks”) om de film met ons te delen. Dank ook aan DOP platform vzw om de ruimte Hypermobiel ter beschikking te stellen.

TRAILER:

PRAKTISCH:

WoodsDoc #2 - Evaporating Borders - 16 april 2016

In de nieuwe kunst/werkruimte Hypermobiel, Appelstraat 27A, 2140 Borgerhout

Deuren: 19u

Film: 20u

Duur: 93 min.

Ondertitels: Engels

Prijs: €2 of meer via donatie

De bar is open voor en na de film.


Recente berichten