WoodsDoc #3 op 19 mei


Op 19 mei vertonen we Clear Years (Les Années Claires) in aanwezigheid van de Belgische filmmaker Frédéric Guillaume.

Frédéric filmt om grip te krijgen op het leven, zo zegt hij. Als zijn grote liefde Claire zwanger wordt, doet hij hier verslag van, terwijl hij zich klaarstoomt om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Hij neemt zijn camera mee naar Peru waar hij een reinigingsritueel met ayahuasca ondergaat, om zich voor te bereiden op zijn nieuwe rol als vader.

Maar we zijn ook getuige van het begin van het einde. Want als Claire voor het eerst haar twijfels uitspreekt over hun relatie, is de camera er ook bij. Frédéric spaart ons en zichzelf niet: we zien alles, er zijn nauwelijks geheimen.

Hij vertelt zijn verhaal alsof hij in een dagboek schrijft. Zijn scherpe observaties zijn doorspekt met humor en zelfrelativering. De kijker ervaart soms een voyeuristisch gevoel: Frédéric dwingt ons bijna om binnen te gluren in een leven dat uiteen dreigt te vallen.

TRAILER:

PRAKTISCH:

WoodsDoc #3 - Clear Years (Les Années Claires) - 19 mei 2016

In de nieuwe kunst/werkruimte Hypermobiel, Appelstraat 27A, 2140 Borgerhout

Deuren: 19u

Film: 20u

Duur: 75 min.

Ondertitels: Engels (Frans gesproken)

Prijs: donatie

De bar is open voor en na de film.


Recente berichten