WoodsDoc #4 op 21 juni


Op 21 juni vertonen we FLOTEL EUROPA van Vladimir Tomic.

Vladimir Tomic vluchtte met zijn moeder en broer weg uit Sarajevo. Hij kwam terecht op een enorm schip in Kopenhagen. Hij zou daar twee jaar verblijven. Op dat schip, genaamd Flotel Europa, werden in 1992 zo’n duizend Bosnische vluchtelingen opgevangen. In een voice-over vertelt Tomic over zijn verblijf op deze surreële plek. De bewoners legden hun dagelijks leven vast op VHS-banden, om ze als videoboodschappen aan hun achtergebleven familie te bezorgen. Aan de hand van deze ongepolijste beelden krijgen we toegang tot het leven aan boord van Flotel Europa. Er wordt voor animatie gezorgd om de zinnen te verzetten, maar de oorlog dringt toch naar binnen. En onder de bewoners nemen de spanningen ook toe.

Ze komen steeds meer in opstand om de minimale leefomstandigheden op Flotel Europa aan te kaarten.

Flotel Europa is een bijzondere inkijk in het leven van vluchtelingen aan boord van een drijvend opvangcentrum.

TRAILER:

PRAKTISCH:

WoodsDoc #4 - FLOTEL EUROPA - 21 juni 2016

In de nieuwe kunst/werkruimte Hypermobiel, Appelstraat 27A, 2140 Borgerhout

Deuren: 19u

Film: 20u

Duur: 75 min.

Ondertitels: Engels (Frans gesproken)

Prijs: donatie

De bar is open voor en na de film


Recente berichten