WoodsDoc #6 op 12 november 2016


Tijdens IN TRANSIT reizen we in de harten en de hoofden van de passagiers van Amtrak's Empire Builder, de drukste langeafstandstrein in de VS. De film ontvouwt zich als een reeks met elkaar verbonden vignettes, gaande van gesprekken die we afluisteren tot momenten van diepe intimiteit, momenten waarin de reizigers hun angsten, dromen en hoop met elkaar delen. Voor sommige reizigers is de trein een manier om te vluchten of om verlossing te vinden. Voor anderen staat de trein voor afrekening en verlies. Maar voor iedereen geldt dat het een plaats is waar persoonlijke reflectie mág, en waar je je voor even verbonden kan voelen met mensen die je anders nooit zou ontmoeten. Albert Maysles – de meester van Direct Cinema – overleed in 2015. In Transit werd een van zijn laatste films en verscheen postuum.

Trailer:

Praktisch:

Deuren: 19u - Start flm 20u Inkom: donatie De bar is open voor en na de film. Dank aan Hypermobiel voor de ruimte en aan De Roma voor de stoeltjes.


Recente berichten