WoodsDoc #11 op 15 april 2017


In het noorden van Marokko ligt de Spaanse enclave Melilla.

Er leven meer dan duizend Afrikaanse migranten die hun hoop hebben gevestigd op het hek dat Marokko en Spanje van elkaar scheidt. Abou uit Mali is een van hen.

Al meer dan een jaar probeert hij over het hek te springen. Prikkeldraad, automatische pepper spray en de brutale behandeling door de bewakers van het hek zijn de redenen waarom het hem nog niet gelukt is. Na elke mislukte poging trekken de 'springers' zich terug op Mount Gurugú. Ze zoeken eten in de nabije dorpen en proberen de hoop niet op te geven zodat ze weer een poging wagen. Abou krijgt een camera van de regisseurs en probeert op die manier de moraal hoog te houden: "Tijdens het filmen voel ik dat ik besta". Na 16 maanden proberen is hij immers de wanhoop nabij. Maar terugkeren naar Mali is geen optie voor hem. Hij is vastbesloten om over het hek te springen, zodat hij een nieuw leven kan beginnen in Europa.

Regie: Moritz Siebert, Abou Bakar Sidibé, Estephan Wagner​

Trailer:

Praktisch:

Deuren: 19u - Start flm 20u Inkom: donatie

Duur: 80 min. Engels ondertiteld De bar is open voor en na de film. Dank aan Hypermobiel voor de ruimte en aan De Roma voor de stoeltjes.


Recente berichten