WoodsDoc #10 op 11 maart 2017


Het vliegtuig dat Kurdwin en haar vader Omar naar hun Koerdische familie zal vliegen is bijna leeg. Want wie wil er nu naar het noorden van Irak vliegen? Kurdwin is opgegroeid in Oostenrijk en kijkt met een kritisch oog naar deze reis naar 'huis'. Met haar camera in de aanslag probeert ze te weten te komen waarom haar vader euforisch wordt als iemand het over Koerdistan heeft. En nu wil hij een huis kopen op die plek, op een boogscheut van waar de gevechten tegen IS plaatsvinden. Kurdwin Ayub geeft een hele nieuwe betekenis aan de 'home video', en heeft een oog voor tragikomische situaties. Dat maakt van Paradise, Paradise! een bijna luchthartige film, maar de tragiek is nooit ver weg.

Regie: Kurdwin Ayub

Praktisch:

Deuren: 19u - Start flm 20u

Duur: 78 min - Engels ondertiteld Inkom: donatie De bar is open voor en na de film. Dank aan Hypermobiel voor de ruimte en aan De Roma voor de stoeltjes.


Recente berichten