© 2019 WoodsDoc vzw - Non-profit registered: (BE)0648 880 411

Privacy statement

Please reload

Recente berichten

WoodsDoc #12 op 13 mei 2017

Voor de laatste WoodsDoc voor de zomerstop presenteren we je een double bill waar we trots op zijn! We screenen de korte film LILI (An van. Dienderen) en The Stuart Hall Project (John Akomfrah.

 

LILI

Voor Lili verdiepte An van. Dienderen zich in de wereld van de China girls: vanaf de jaren twintig werden vrouwen met een 'porseleinen huid' naast een kleurenkaart geplaatst, zodat de kleuren van de camera konden worden afgesteld. Zelfs vandaag nog worden camera's vaak op een blanke huid afgestemd, waardoor het filmen van mensen met verschillende huidskleuren moeilijk is. Meer info.

 

THE STUART HALL PROJECT

Stuart Hall emigreerde van Jamaïca naar het VK in 1951 en begon te doceren aan de Universiteit van Oxford. Hij werd er een van de grondleggers van Culturele Studies en zijn invloed zindert nog steeds door in het Britse intellectuele leven. 

De film werd samengesteld uit archiefmateriaal en gemonteerd op een soundtrack van het oeuvre van Miles Davis, Halls' muzikale held.  
Deze wonderlijke documentaire van de hand van de regisseur van The Nine Muses, speelt behendig met thema’s als collectief geheugen, identiteit en het veranderende landschap van de recente 20ste eeuw.

Regie: John Akomfrah

 

Trailer:

 

 


Praktisch: 

Deuren: 19u - Start flm 20u
Inkom: donatie
Duur: 104 min.
Engels ondertiteld


De bar is open voor en na de film.
Dank aan Hypermobiel voor de ruimte en aan De Roma voor de stoeltjes.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload