WoodsDoc #14 op 18 november 2017


WoodsDoc is verhuisd - de documentaires worden voortaan vertoond in Filmhuis Klappei (Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen).

Op 18 november vertonen we I Heard It Through The Grapevine, van Dick Fontaine & Pat Hartley.

NL:

In een van de eerste films over James Baldwin, praat de auteur over zijn tijd in het Zuiden gedurende de Civil Rights Movement. Met ijzersterke analyses reflecteert hij over meer dan 20 jaar activisme (het is dan 1982). Selma en Birmingham, Atlanta en naar de stranden van St. Augustine met Chinua Achebe. Terug naar het noorden voor een bezoek aan Newark met Amiri Baraka... Baldwin toont ons de fictie van vooruitgang na de Burgerrechtenbeweging, terwijl hij zich afvraagt wat er met de kinderen is gebeurd en zij die niet zijn gestorven, maar wiens levens "werden gebroken op Freedom Road".

We zijn blij om aan te kondigen dat regisseur Dick Fontaine, die James Baldwin ook persoonlijk kende, aanwezig zal zijn tijdens de film. WoodsDoc heeft na de screening een gesprek met de regisseur.

Dick Fontaine

Deze film is Engels gesproken, en er zijn Engelse ondertitels beschikbaar.

Wil je zeker zijn van je plaats: mail naar info@woodsdoc.com, want plaatsen zijn beperkt.

ENG:

James Baldwin retraces his time in the South during the Civil Rights Movement, reflecting with his trademark brilliance and insight on the passage of more than two decades. From Selma and Birmingham, and Atlanta, to the battleground beaches of St. Augustine, Florida, with Chinua Achebe, and back north for a visit to Newark with Amiri Baraka, Baldwin lays bare the fiction of progress in post-Civil Rights America-wondering "what happened to the children" and those "who did not die, but whose lives were smashed on Freedom Road."

Trailer:

Praktisch:

Regie: Dick Fontaine & Pat Hartley

Duur:95 min.

Taal:Engels, ondertitels: Engels

Deuren: 19u - Film: 20u15

Waar: Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen

Prijs: € 5, ter plaatse

Reserveren is aangewezen: mail naar info@woodsdoc.com.

De bar is open voor en na de film.

Met steun van district Borgerhout.


Recente berichten