WoodsDoc #16 op 19 januari 2018


WoodsDoc vertoont nu ook documentaires in DE Studio!

Op 19 januari screenen we de kortfilm LON van Nina Landau, met daarna Brothers, een film van Aslaug Holm.

Lon Landau is een beloftevolle Joods decorontwerper, wiens leven abrupt verandert wanneer hij tijdens WOII wordt opgesloten in de kazerne Dossin in Mechelen. Lon besluit optimistisch te blijven en te doen wat hij best kan: droomwerelden bouwen. LON is een ode aan de kracht van verbeelding; de film toont hoe mensen ook in moeilijke tijden hun waardigheid bewaren.

Regisseur Nina Landau zal aanwezig zijn voor een Q&A.

Brothers werd gefilmd over een periode van acht jaar en is een een uniek document over de kindertijd, broederschap en het leven. Markus (14) en Lukas (11) wonen in een oud, geel herenhuis in het midden van Oslo. De rivier loopt vlakbij hun huis; het is een paradijs in het hart van een grote stad. Hier groeien de broers op met hun dromen en verlangens. Markus houdt van voetbal en wil een professional worden. In de film zijn we deel van zijn strijd en passie om zijn droom te bereiken. Lukas is de filosoof van de twee. Hij denkt graag na over de wereld, over zichzelf en vraagt: “Mama, wat gebeurt er met mijn dromen na mijn dood?” Deze intieme en persoonlijke documentaire werd gefilmd door de moeder van de twee broers. Aslaug Holm wilde met Brothers een intiem en waarachtig tijdsdocument afleveren. Maar – zo zal ze ontdekken – kinderen groeien echt snel op, zelfs als je ze de hele tijd filmt.

Trailers

LON

Regie: Nina Landau, duur: 7 min., taal: Nederlands

Brothers

Regie: Aslaug Holm, duur: 100 min., taal: Noors, ondertitels: Engels

Praktisch

Tickets: te bestellen op de website van DE Studio

Start: 20u30 Waar: De Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen


Recente berichten