WoodsDoc #18 op 17 februari 2018


Op 17 februari vertonen we The Wait van Emil Langballe.

In 2010 vluchten Rokhsar en haar familie uit Afghanistan, weg van de Taliban. Na een vlucht van zes maanden komen ze terecht in Denemarken waar ze asiel aanvragen. Maar de Deense autoriteiten twijfelen aan hun verhaal en aan het het feit dat ze vervolgd zullen worden als ze terugkeren naar Afghanistan. Hun asielaanvraag wordt keer op keer geweigerd. Nu verblijven ze zonder papieren in Denemarken en riskeren ze elk moment gedeporteerd te worden. De meeste gezinsleden zijn te getraumatiseerd door hun vlucht, en omdat de jonge Rokhsar ondertussen vlot Deens spreekt, is zij degene die de verantwoordelijkheid op zich neemt om de autoriteiten van gedachten te doen veranderen. Ze wordt gedwongen om snel volwassen te worden. Als Rokhsar 16 wordt, krijgt de familie een laatste kans om hun asielaanvraag in te dienen en deze keer wordt de zaak gebouwd rond Rokhsar's snelle integratie. Maar het besef dat zij nu verantwoordelijk is voor het lot van haar familie eist een zware tol.

Wil je zeker zijn van je plaats: mail naar info@woodsdoc.com, want plaatsen zijn beperkt.

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Kif Kif.

Trailer:

Praktisch:

Regie: Emil Langballe Duur: 58 min. Taal: Deens, ondertitels: Engels *** Deuren: 19u30 - Film: 20u15 Waar: Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen Prijs: € 5, ter plaatse Reserveren is aangewezen: mail naar info@woodsdoc.com.


Recente berichten