WoodsDoc #20 op 17 maart 2018


Op 17 maart vertonen we Ambulance van Mohamed Jabaly.

'Ambulance' is een rauw verslag van de laatste oorlog in Gaza in de zomer van 2014. Mohamed Jabaly, een jongeman uit Gaza stad, vervoegt een ambulanceploeg als het geweld losbarst. Mohamed wordt volwassen tussen gebroken lichamen, doodsbange gezinnen en het constante risico op een plotselinge dood. Hij is nog nooit van zo dichtbij getuige geweest van de gevolgen van geweld. Het ambulanceteam wordt geleid door kapitein Abu Marzouq, die tijdens vorige aanvallen op Gaza veel levens heeft gered. Aanvankelijk is de kapitein intens en een beetje intimiderend. Elke dag bevinden Abu Marzouq en zijn team zich in het oog van de storm. Wanneer vier jongens van 9 jaar en ouder worden getroffen door een raket op Gaza strand, zijn ze één van de eerste ambulancebemanningen ter plekke. Mohamed kan zijn familie niet vertellen wat hij doormaakt. Hij begint zich te hechten aan de ambulanciers, die ondanks hun angsten grappen en elkaar aanmoedigen. Kapitein Abu Marzouq neemt Mohamed mee onder zijn hoede en Mohamed ontdekt een man vol leven en liefde voor zijn collega's.

Wil je zeker zijn van je plaats: mail naar info@woodsdoc.com, want plaatsen zijn beperkt.

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Kif Kif.

Trailer:

Praktisch:

Regie: Mohamed Jabaly Duur: 80 min. Taal: Arabisch, ondertitels: Engels *** Deuren: 19u30 - Film: 20u15 Waar: Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen Prijs: € 5, ter plaatse Reserveren is aangewezen: mail naar info@woodsdoc.com.


Recente berichten